Cursussen

Zwangerschapscursus Búk & Poppe

Búk & Poppe is een initiatief van verloskundepraktijk ‘de Tantes’ en van de cesartherapeuten van praktijk voor fysiotherapie en oefentherapie Zandstra en van der Meer. Dit initiatief wordt gesteund door het Centrum voor Jeugd en Gezin (GGD Fryslân).

De cursus bestaat uit twee voorlichtingsavonden en vier oefenavonden. De eerste voorlichtingsavond is tussen de 10 en 16 weken zwangerschap. Het thema van deze avond is ‘gezonde leefstijl en zwangerschap’. De avond wordt verzorgd door een team bestaande uit een verloskundige en een diëtiste. Vanuit hun kennis en ervaring zullen zij u (en uw partner) veel informatie en tips geven.

De tweede voorlichtingsavond heeft als thema ‘bevalling en kraamtijd’ en is voor zwangere vrouwen tussen de 30 en 40 zwangerschapsweek. Op deze avond zijn een verloskundige, een kraamverzorgster en een verpleegkundige van het consultatiebureau aanwezig. Omdat de verloskundige uitgebreid zal vertellen over de bevalling, zijn ook tijdens deze avond de partners van harte welkom!

Tijdens de vier oefenavonden, die begeleid worden door een cesartherapeut, wordt er aandacht besteed aan: ademhalings- en ontspanningsoefeningen voor tijdens en de zwangerschap en bevalling, bekken- en bekkenbodemoefeningen, houdingsinstructies en stabiliteitstraining ter voorkoming van rug- en bekkenklachten. Na de les staat de thee klaar en kan er gezellig worden nagepraat. De kosten voor de oefenavonden bedragen €50,-.

De eerstvolgende eerste voorlichtingsavond is op maandagavond 15 januari.

Volgende eerste voorlichtingsavonden:

12 maart 2018

7 mei 2018

De eerstvolgende tweede voorlichtingsavond is op 27 november 2017.

Volgende tweede voorlichtingsavonden:
22 januari 2018
19 maart 2018

De voorlichtingsavonden worden gegeven in ‘de Hertog’ aan de Hertog van Saxenlaan 36 en beginnen om 19.30 uur. De hoofdingang is ‘s avonds gesloten. U kunt tijdens de voorlichtingsavonden achterom lopen.

De eerstvolgende oefenavonden zijn op: 7, 14, 21 en 28 november 2017. De oefenavonden vinden plaats bij Zandstra & van der Meer (naast het Sjûkelân). Opgave hiervoor bij Hester Viëtor. Tel: 0517-384508

Volgende oefenavonden:
9, 16, 23 en 30 januari 2018
6, 13, 20 en 27 maart 2018

Borstvoedingscursus

Sinds januari 2015 wordt ook de borstvoedingscursus gehouden in ‘de Hertog’ en begint om 19.30u. Opgave hiervoor kan via de verloskundigen. De borstvoedingscursus bestaat uit één avond:

Enkele onderwerpen die deze avond aan de orde komen zijn:

Ook wordt er, indien nodig, aandacht besteed aan moeders die een tweeling of kindje met schisis verwachten.

De (toekomstige) vaders zijn ook van harte welkom. Zij zijn namelijk van wezenlijk belang tijdens de borstvoedingsperiode!

Data:
4 december 2017

Zwemmen

In Bloemketerp of Shape in Franeker of zwangerschapszwemmen in Leeuwarden.

Yoga

Zie yogaenzo of Jaja Yoga.

Hypnobirthing

Zie liefdevolle geboorte.

Haptonomie

Harlingen, W.H. van den Berg 0517-412204
www.haptotherapieharlingen.nl

Samen Bevallen | Verhuur Bevalbaden | Babymassage | Coaching

Childbirth classes in English, zwangerschapscursussen (o.a. Samen Bevallen voor stellen), privéles aan huis mogelijk, verhuur bevalbaden, babymassage, coaching en begeleiding van zwangeren en mama’s. Lytse Pop – Elma van Troost, zwangerschapsdocent en psycholoog. Gevestigd in Harlingen, werkgebied Noordwest en Zuidwest Friesland. www.lytsepop.nl

Fit4mama

Met een cesartherapeut een sportschema volgen. Opgave bij Hester Viëtor. Tel: 0517-38450