Nacontrole

Ongeveer zes weken na de bevalling mag u op de praktijk komen voor een laatste controle. We proberen de nacontrole te plannen bij de verloskundige die de bevalling heeft begeleid. We kijken terug naar de zwangerschap, de bevalling en kraambed.

Er wordt gesproken over de gang van zaken in het gezin (partner, kinderen, sexualiteit, werk), het gedrag van het kind, de voeding van het kind en de controles door het consultatiebureau. We vragen naar het verloop van het bloedverlies of u continent bent voor urine en ontlasting, etcetera. Indien nodig controleren we de bloeddruk, het Hb, uw buik en het perineum. We bespreken nogmaals de anticonceptie en geven adviezen voor een eventuele volgende zwangerschap. Indien nodig wordt in overleg met u beleid vastgelegd voor een volgende zwangerschap, bevalling en/of kraambed.

Dit laatste controle bezoek biedt u natuurlijk ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Terugkomochtenden

Losstaand van deze nacontrole houden wij elke eerste woensdagochtend van de maand een koffie/thee ochtend voor moeders met hun baby. Om na te praten, ervaringen uit te wisselen of gewoon voor de gezelligheid. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen. Tijdens deze ochtend is een van de verloskundigen samen met lactatiekundige Janet, die de borstvoedingsvoorlichting geeft, aanwezig om vragen te beantwoorden. Tevens zal, indien mogelijk, de dienstdoende verloskundige aanwezig zijn. Je bent van harte uitgenodigd!

Voor deze ochtend vragen wij een vrijwillige eigen bijdrage van 3 euro voor de ruimte, koffie/thee, een koekje en onze aanwezigheid.

Babymassage

Als uw baby ongeveer 6 weken tot 4 maanden oud is, kunt u de cursus babymassage volgen bij Hester Viëtor. De cursus bestaat uit 4 praktische lessen van elk een uur en een kwartier. De maximale groepsgrootte is 6 vaders/ moeders. De kosten zijn 75 euro, dit is inclusief massage-olie, reader en koffie/thee. Opgave en/of informatie telefonisch 0517-384 508. Dit wordt momenteel niet gegeven.

Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de taal van de baby verstaan: lichaamstaal. Dit eerste communicatiemiddel speelt een belangrijke rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind.